Kristal Obsidian

Obsidian

Obsidian je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Strelac ili Jarac.

Obsidian je poznat kao kamen istine. Smatra se da poseduje sposobnost da omogući osobi koja ga nosi da prepozna laži, iluzije ili prevare. Količina informacija koja može da se otkrije i energija ispoljavanja istine može biti zaista velika. Veruje se i da utiče na smanjenje emocionalne iscrpljenosti i poboljšava samokontrolu, kao i da ima protektivne sposobnosti.

Po Feng Shui ideologiji, obsidian poseduje sposobnost da upija negativnu energiju i kao takav se koristi za pročišćenje prostora ili osobe koja ga nosi. Feng Shui takođe prepoznaje osobinu obsidiana da ispoljava energiju čiste i nepristrasne istine, zbog čega je pogodan za osobe koje su sklone naglim emocionalnim reakcijama. Vezuje se i za polje karijere i životnog puta, jer energija koju ispoljava i njeno dejstvo imaju najjači uticaj na tu oblast.

Obsidian je bio poznat drevnim kulturama koje su ga koristile za verske i magijske obrede. Asteci su od njega izrađivali ritualne noževe, kao i oči njihovih bogova. U Starom Egiptu je bio korišćen za pravljenje sečiva, ogledala i dekorativnih predmeta.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download