Agate

AGATE

Ahat (Agate) je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Blizanci.

Veruje se da osobi koja ga nosi donosi zaštitu od opasnosti, dobro raspoloženje, povećava samopouzdanje i budi urođene talente i kreativnost. Takođe, postoji mišljenje, da ga je dobro nositi u stresnim trenucima jer daje snagu, hrabrost i otklanja lošu sreću. Što se poslova tiče ahat bi trebalo da nose osobe koje se bave prirodom: gajenjem voća, povrća, cveća i inženjeri hortikulture. Benifite od njega mogu imati i vojnici, advokati, novinari, pisci, političari, kao i oni čiji posao zahteva preciznost: hirurzi, arhitekte, računovođe, laboratorijski radnici.

Kao vrsta kvarca, ahat se nalazi u različitim bojama i oblicima. Po Feng Shui-u, ahat kombinuje snagu kamena sa fluidnosti vode i prozirnosti vazduha – što daje zaista jedinstvenu kombinaciju energija. Posebno je to što ima izbalansiranu energiju koja se tiče zdravlja i sam po sebi može biti vrlo umirujuć - to se posebno odnosi na plavi ahat. Slična energija se može pripisati i drugim vrstama ahata - njihova energija se izražava dodatno posebnim bojama. Na primer, vatra crveni ahat će imati istu energiju zdravlja, ali u više kumulovanom obliku, a zeleni ahat će pored energije zdravlja delovati i vrlo osvežavajuće za um i telo osobe koja ga nosi.
Ahat je tokom istorije bio poznat i priznat od skoro svih naroda, koji su mu pripisivali različite osobine i uticaje. U Starom Rimu su ga nosili da bi se umilostivili Bogovi, Persijski magovi su ga koristili za zaštitu od oluja, dok je u Staroj Aziji korišćen za predviđanje budućnosti. U Vizantiji i za vreme Renesanse su bile popularne činije od ahata.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download