Gorski Kristal

Gorski kristal

Gorski kristal je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Lav ili Strelac.

Gorski kristal je proziran varijetet kvarca i smatra se univerzalnim kamenom za energetsko čišćenje, uravnoteženje i punjenje svih nivoa energija, od fizičkog prostora u kome boravimo, preko našeg fizičkog tela, svih organa, do emotivnog i mentalnog nivoa. Veruje se još da pretvara negativnu energiju u pozitivnu i pojačava efekat ostalih kristala.

Po Feng Shui-u gorski kristal zrači pozitivnu energiju u prostor u kome se nalazi i upija onu negativnu iz kog god izvora da potiče. Pogotovu je koristan pri inicijalnom pročišćavanju prostorija i čišćenju ostalih kristala. Takođe štiti osobu koja ga nosi od zlih namera ljudi koji je okružuju, a koje mogu poticati iz ljubomore ili mržnje. Ovaj kristal blagotvorno deluje na um tako što balansira rasuđivanje i podmlađuje duh osobe koja ga nosi. Kao rezultat balansiranja energije duha, tela i uma, osoba će biti u mogućnosti da misli jasno i podstići će njen osećaj mira i harmonije. Takođe, i sposobnosti skoncentrisanja na neki posao i pamćenje će biti poboljšane, kao i kreativnost i inspiracija, što ga čini idealnim za studente.

Zbog svoje lepote, gotovo svaka drevna kultura je cenila gorski kristal, koji su ga koristili za različite verske obrede. Komadi gorskog kristala su pronađeni u 8000 godina starom hramu posvećenom Egipatskoj boginji Hator. Grčki sveštenik Onomacritis, osnivač Helenskih misterija, je u petom veku pre nove ere zapisao: "Onaj ko ide u hram s tim u ruci može biti prilično siguran da će njegove molitve biti uslišene, jer bogovi naprosto ne mogu podneti njegovu moć". Gorski kristal je bio korišćen da zadrži duhove, priziva i vatru i kišu, blagoslovi budućnost i kao zaštita od opasnosti.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download