Rose quartz

Rose Quartz

Ružičasti kvarc (Rose Quartz) je poludragi kamen koji najviše pogoduje osobama rođenim u horoskopskom znaku Bik ili Vaga.

Ružičasti kvarc je širom sveta poznat kao kamen ljubavi.Veruje se da ublažava negativnu energiju i da umiruje i podmalđuje duh i telo. Koristi se za uravnoteženje emocija i privlačenje romantične ljubavi, ali utiče i da osoba koja ga nosi zavoli sebe i prihvati samu sebe onakvom kava jeste. Pomaže i pri prevazilaženju ljubavnih jada, dok osobama koje su u vezi donosi spokoj. Posebno je pogodno nositiga u trenucima napetosti i rastrzanosti. Poklonjeni rozenkvarc može biti i simbol prijateljstva.

Po Feng Shui-u energija rozenkvarca se koristi uglavnom po pitanjima ljubavi. Energija roze boje nosi univerzalnu energiju ljubavi, te, stoga, pomaže pri privlačenju ljubavi, kao i kod izlečenja od bolnih ljubavnih iskustava. U ovom domenu rozenkvarc je neprevaziđen. Ni jedan drugi kristal ili kamen nije toliko efikasan u otklanjanju bolnih uspomena vezanih za ljubav, a u isto vreme i toliko moćan u privlačenju nove i sveže ljubavne energije, što je i razlog zašto se često primenjuje u vezi ljubavi i braka u Feng Shui-u.

Rozenkvarc je hiljadama godina bio korišćen za izradu nakita kod mnogih naroda. Cenjen je po svom izgledu i mističnim osobinama koje su mu različiti narodi pripisivali.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download