O Znakovima

Više o znaku BLIZANCI

Blizanci su muški vazdušni znak koji je pod vladavinom Merkura. Već u samom imenu znaka i poznatoj neutralnosti Merkura krije se sva složenost karakteristika ovog znaka. To je znak koji je najteže definisati, ali se ipak akcenat stavlja na nestalnost i veliku moć prilagođavanja svakoj prilici.

Osobe rođene pod znakom Blizanaca obdareni su duhom i darom za logično rasuđivanje. Obožavaju sve promene i novitete, i znaju da budu veoma uporni u ostvarivanju svojih ideala. Umeju da se uklope u svaku sredinu i tada su sposobni da se poistovete sa svakim problemom o kome je reč. Njihovo razumevanje tuđih problema i briga je prosto neograničeno. U tome im veoma pomaže i večito mladalački karakter sa kojim uspevaju da prebrode sve nesporazume. Okretni, spretni i radoznali lako ulaze u srž najtežih problema, sve razumeju i za svakog nađu odgovarajuću reč. Njihovu urođenu nervozu još više pojačava urođeni temperament.

Osobe rođene u ovom znaku su nadprosečno inteligentne, ali su češće vredni radnici nego maštoviti kreatori.Veoma su praktičnog duha i obdareni su smislom za diplomatiju. Realni su u procenama situacija i uvek znaju kada treba povući pravi potez. O svemu prethodno dobro razmisle, pa tek onda učine odgovarajući korak. Tvrdoglavi su samo onda kada brane svoje stavove do kojih im je naročito stalo. Svima žele da pomognu i ugode i retko kada na zatraženu pomoć kažu – ne, čak iako je molba neopravdana. Zbog toga doživljavaju razne neugodnosti. Spretni su u svakoj vrsti konverzacije, a naročito u pismenoj. Naklonjeni su umetnosti.

Stidljivi su i zbog toga ih je lako nagovoriti i na dobro i na loše. Ako se nađu u lošem društvu prihvatiće i loše ponašanje. Jednom rečju, znaju da se postave u svakoj situaciji, večito traže promene i veoma su nestalni. Njihovi kvaliteti su fantazija, okretnost i suptilnost, a mane cinizam, prepredenost i bezočnost.Živahni su i osećajni i vrlo lako uspevaju u svim oblastima. Znaju i da se oslanjaju u velikoj meri samo na logiku.

Oni nikada ne bi trebalo da se sekiraju za posao i budućnost. Njihov problem će pre biti potreba da se izjasne i odaberu jednu od brojnih prilika koje će im biti na raspolaganju. Mogu pronaći veliki broj različitih karijera u kojima mogu da se iskažu i postignu zavidan uspeh. Imaju veliki talenat i žele da se isprobaju u svemu. Njihova osobina je i da ne mogu da se kocentrišu samo na jedan posao, tako da retko kad donose konačne odluke, već ceo život prelaze sa jedne stvari na drugu. Tako da, ako im se desi neuspeh, to nije zbog nedostatka sposobnosti, već zbog nedostatka volje da se bave samo jednom stvari. Ukoliko im pođe za rukom da se usresrede samo na jedan posao i da se disciplinuju, mogu postići brilijantnu karijeru. Njihova neposredna dosetljivost daje im široke mogućnosti za javne govore što im, kombinovano sa sa njihovom sposobnošću da sklapaju prijateljstva, daje mogućnosti za uspeh u nekoj vrsti političke karijere. Novinarstvo, medicina, pravo ili neke duhovne službe su oblasti u kojima mogu uspeti.

Na zdravstvenom planu podložni su vrtoglavicama, srčanim i plućnim oboljenjima. Takođe, skloni su i psihičkim poremećajima.

Srećni brojevi ovih osoba su pet, šest i osam, a povoljni dani sreda i petak. Pogodne boje za Blizance su plava i siva.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download