O Znakovima

Više o znaku DEVICA

Devica je ženski zemljani znak u kome prevashodno dominiraju Merkur i Saturn.

Osobe rođene u ovom znaku su veoma metodične, mirne i sposobne za sve poslove koji zahtevaju neki oblik organizovanja. Ne podnose nikakve grubosti i izbegavaju sve nagle promene ili nepromišljene akcije. Veoma su disciplinovani i oprezni u svojim stavovima i drže se načela da samo svojim radom mogu postići uspeh.

Sa nepoverenjem gledaju u sve ostale i hrabro idu putem koji su izabrali. Ako je potrbno pomažu drugima, ali sa priličnom rezervom, jer se plaše svega onoga što sami nisu isplanirali ili predvideli. Prilično su vešti u poslu jer poseduju nadprosečnu inteligenciju. Imaju dobru sposobnost izražavanja i jako delovanje na ljude, što zbaju dobro da iskoriste zarad ostvarenja svojih ciljeva. Tada znaju da ispolje i lukavost i prevrtljivost. Mada pokazuju smisao za organizovanje svake vrste, imaju upadljiv nedostatak maštovitosti i stvaralačkih sposobnosti. Više im odgovaraju šablonske aktivnosti.

Osobe rođene u znaku Device uvek brižljivo pripremaju svaki posao i isplaniraju sve do detalja, tako da uvek budu sigurni u sebe. Strpljivi su i dosledni, što smatraju svojom najvažnijom osobinom. Često postaju žrtve tih svojih osobina, jer postaju automati bez nekih kreativnih ideja. Ipak Device su svesne toga i nikada ne odustaju od prvobitno postavljenog zadatka. Oni su, takođe, pravi majstori za manipulacije sa novcem. Ne trpe nikakvo rasipanje, ali ipak novcu ne pridaju poseban značaj. Ne upuštaju se u rizične stvari dok sve nijedetaljno urađeno. Pravi su robovi vremena, jer im ono uvek nedostaje. Ne dozvoljavaju da iko ima uticaj na njih i uvek su svesni sebe i svojih zadataka.

Kvaliteti su im mirnoća, humanost i tačnost, a mane sitničarstvo, kukavičluk i amoralnost. Stalni rad i besprekorna organizacija su glavne osobine osoba u ovom znaku.

Sa zdravstvene strane često imaju problema sa želucem, crevima i vrtoglavicom.

Njima neće biti teško da nađu posao, jer njihov talenat za logično razmišljanje i njihova pronicljivost doprinose tome da lako odaberu povoljnu priliku. Nepoverljivi su prema novim idejama ili projektima, koji su sebi nose neki rizik. Oni najbolje rade pod upravom nekog drugog lica, jer tek tada njihovi kvaliteti dolaze do izražaja. Njihov uspeh se ne ogleda kroz finansijski prosperitet, već više kao sticanje slave i časti. Njihovim pronalascima i idejama će se, u većini slučajeva, koristiti drugi, ali to Devicama neće mnogo smetati, jer su oni sasvim zadovoljni svojim radom i tu pronalaze svoju nagradu za uložen trud.

Zanimanja u kojima mogu postići uspeh su: izdavačka delatnost i vaspitački rad. Matematika ili neke oblasti umetnosti su takođe tereni gde mogu postići uspeh. Oni će značajnije poslovne uspehe postići u starijim godinama. Skloni su da dopuste potpuno zaokupljanje svoje ličnosti poslovnim problemima i brigama. Tada mogu da počnu da zanemaruju društveni život i da se na neki način izoluju od okoline.

Srećni brojevi ovih osoba su četri, pet i osam, a povoljni dani utorak, subota i nedelja. Pogodna boja za Device je plava.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download