O Znakovima

Više o znaku JARAC

Jarac je ženski zemljani znak na koji prevashodno utiče Saturn, a u manjoj meri i Mars.

Osobe rođene u ovom znaku su obično ozbiljni, snalažljivi i pomalo nedruštveni. Ćutljivi su i nerado se poveravaju drugima, a izbegavaju i da traže pomoć od drugih. Više vole da potrebne poslove odrade sami nego u društvu, jer bi im drugi samo smetali, po njihovom mišljenju. Ipak oni uspevaju da izguraju svoje jer su prilično tvrdoglavi i uporni. Te svoje osobine nikada ne skrivaju i otvoreno svima daju na znanje kakvi su.

Osobe rođene u znaku Jarca su hrabre i ne boje se bilo kakvih pretnji. Ako napadaju, to rade bez ikakvih svađa, jer oni ne vole niti žele da troše vreme na priču, već jednostavno deluju. Ipak, njih krasi i velika radna sposobnost i racionalnost. Kao i usvemu ostalom, i u poslu znaju biti veoma uporni tako da obično dosegnu do visokih društvenih položaja. Nežnost im nije preterano izražena osobina i oni su i uposlu i uljubavi rođeni praktičari. Teško se uključuju u neke veće društvene grupacije, jer nemaju poverenja u ljude koji im veruju, a strepe od onih koji im ne veruju.

Mnogo vole novac i prihvataju se svakog posla u kome leži dobra zarada. Međutim, raspolaganje tim zarađenim novcem im nije jača strana jer ne uspevaju da ga iskoriste na pravi način. Muškarci u znaku Jarca su skloni nadmenosti i hvalisanju kada su u pitanju žene i u tome su pravi majstori. Tada su veoma otvoreni i imaju dobru 'priču', ali su skloni avanturama i čestom menjanju partnera. Nasuprot tome, u braku su veoma stabilni i vrlo rado se žrtvuju za njega.

Osobama rođenim u ovom znaku je teško da budu na jednom mestu; želeli bi da stalno cirkulišu. Pritom im ne smeta ako su sami, budući da misle da su sami sebi dovoljni. Spremni su na sve da bi uspeli u životu. Pobeđuju snagom istrajnosti i napreduju mirno i postupno do cilja. Posebna mana im je da su škrti prema sebi.

Kvaliteti su im upornost, vrednoća, postojanost i dubina osećanja, mane oholost, tvrdoglavost, nedruštvenost i škrtost.

Imaju šansu za postizanje uspeha u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi. U poljoprivredi im se posebno ukazuju jako povoljni aspekti za veliki uspeh. Put ka upehu može ugroziti jedino njihova rezervisanost prema svemu i svima. Moraju izbegavati poslove i situacije gde bi radili usamljeni i izolovani od drugih, jer mogu lako pasti u očajanje i tražiti krivicu u drugima za svoje neuspehe. Imaju dobru moć zapažanja i mnogo vremena provedu tražeći rešenje nekog problema, ali u dosta slučajeva propuste prave prilike koje bi vodile do, za njih, povoljnog rešenja.

Na zdravstvenom planu osobe u znaku Jarca su podložne oboljevanju od skleroze i bolesti kostiju. Takođe, podložne su i blagim psihičkim problemima.

Srećni brojevi su im pet i osam, a povoljni dani sreda i subota. Pogodne boje za Jarčeve su plava i siva.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download