O Znakovima

Više o znaku OVAN

Mars je dominira ovim znakom, ali na njega utiču i Sunce, u većoj meri, kao i Jupiter, koji ostvaruje slabiji uticaj.

Osobe rođene u znaku Ovna su puni života i životne energije. Odlučni su i bez ikakvog ustručavanja idu pravo ka cilju. Samostalni su i veoma uporni. Rano počinju sami da se probijaju kroz život i pri tome ne žele da prihvate ničiju pomoć. Imaju jaku volju i ogromnu snagu kojom se neustrašivo probijaju kroz život. Nikada ne žele da budu u podređenom odnosu i svim snagama se bore protiv toga.

Osobe u znaku Ovna žele da snose punu odgovornost za svoje postupke, koje znaju vrlo ponosno i dostojanstveno da brane. Radije će propasti nego odstupiti od svojih ideja. To su izraziti predvodnici, impulsivne, neustrašive, hrabre i odlučne individue, koje pre svega cene slobodu. Vole red i disciplinu kod drugih ljudi, ali se oni sami ne pridržavaju toga uvek. Ne mogu se pohvaliti nekim jakim moralnim kvalitetima. Naginju prevarama i rasipnosti, ali znaju da budu pošteni kad im to donosi korist.. Ponekad žestoko planu i tada su u stanju sve da kažu u lice, ali kad se govori o njima, uvek nastoje da opravdaju svoje postupke.

Od vrlina ih krase entuzijazam, revnosnost i neustrašivost, dok se kao mane izdvajaju nedoslednost, želja za vlašću i fanatizam. Po prirodi su ambiciozni i plahoviti, a akcija im je jedino merilo vrednosti. Ne znaju za prepreke, a ako nisu u stanju da ih na vreme uoče i savladaju postaju besni i drski. Ne traže da se dopadnu, već se nameću.

Osobe rođene u znaku Ovna su u mnogim slučajevima skloni svađi, ljubomori i drugim nepromišljenostima i zbog toga mogu imati ozbiljne komlikacije u životu. Iako imaju razvijenu moć zapažanja i rasuđivanja, to im mnogo ne koristi, jer više deluju po urođenoj impulsivnosti. Imaju veoma dobre predispozicije za sport i veoma vole prirodu. Volja za radom i životna snaga kod njih su bezprekorni, ali kako žive u stalnoj napetosti, skloni su razboljevanju. Uživaju u putovanjima i stalno teže promenama kako u poslu i ljubavi tako na ostalim poljima.

Osobama rođenim pod ovim znakom predstoji sjajna budućnost zahvaljujući njihovim izvanrednim sposobnostima.Hrabrost i energija pomoći će im da sakriju svoju nestrpljivost ili nekontrolisanu oduševljenost. Oni će najbolje prolaziti u delatnostima koje predviđaju upravljanje drugima, kao što su vojni ili politički poslovi. Njihova osobina da ništa ne rade polovično će ih dovoditi dotle da neće znati koju od povoljnih prilika da iskoriste. Oni preduzimaju vodeću ulogu u svakom poslu koga se prihvate i taj posao znaju da rade perfektno, bez da ih neko opominje. Oni moraju da kontrolišu svoju plahovitu prirodu, jer se ne mogu lako pomiriti sa situacijama kada stvari ne idu baš onako kako su oni zamislili. Treba da budu obazriviji u donošenju odluka, jer će uvek težiti da užurbano napreduju, a da prethodno ne odmere sve okolnosti. Industrija i poslovni svet su im takođe povoljne oblasti za rad, gde će se njihov talenat bezprekornog radnika-predvodnika pokazati u punom sjaju.

Srećni brojevi ovih osoba su jedan, dva i osam, a povoljni dani ponedeljak utorak i petak. Pogodne boje za Ovnove su žuta i narandžasta.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download