O Znakovima

Više o znaku RAK

Rak je izrazito ženski vodeni znak pod direktnim uticajem Meseca. Osobe rođene u ovom znaku imaju izraženiju potrebu za ljubavi, mirom i srećom. Život im se odlikuje velikim ekstremima- od velike sreće do krajnjih granica patnje. Nemirnog su duha, nepoverljivi ali i izdržljivi. Opterećeni su kompleksom niže vrednosti.

Osobe u znaku Raka su veliki idealisti i često trče u susret opasnosti. Zbog nemogućnosti da realno sagledaju stvari, uleću u ogromne poduhvate sa puno rizika. Suviše su osetljivi, lako se uzbuđuju i stalno traže potvrdu svojoj ljubavi. Kada se zaljube, uporni su u dokazivanju svoje iskrene privrženosti i vernosti, pa zbog toga mogu imati priličnih neugodnosti. Veoma su ljubomorni, žele da ih svako razume i prija im da ih drugi sažaljevaju dok pate. Osobe rođene u ovom znaku se rado žrtvuju za bolji život ukućana, jer im je kućni mir jedna od najvažnijih stvari. Veoma su razdražljivi i lako menjaju raspoloženja, zbog čega mogu biti nezgodni za okolinu.

Nežni su i požrtvovani, dobri, društveni i pomirljivi, ali zato nedovoljno borbeni i samosvesni. Dopuštaju da im drugi određuju smernice njihovog puta. Nemaju hrabrosti da se suprostave i argumentuju svoje stavove. Ako ipak to i pokušaju, sve se svodi na odbranu ideala, bez ikakve realne podloge. To ih često tera u egoizam, osvetoljubivost i nerealnost. Znaju da se prepuste instiktima i snovima, ali u dosta slučajeva se ponašaju kao mirni i nezainteresovani posmatrači. Sve veze koje ostvare, uključujući i brak, čuvaju i poštuju i preko granica samožrtvovanja. Veličansvena tišina kućnog doma je cilj kome iskreno teže i za koji se bore koliko je to u njihovoj moći.

Lako se prilagođavaju svakoj situaciji, veoma su uslužni i ljudima veruju više nego što je to potrebno. Zbog toga su često nesrećni i neshvaćeni. Preterana osetljivost, maštovita nerealnost i instinktivno žrtvovanje su glavne odlike Raka.

Njihov život zna da bude prožet kontradikcijama. Sa jedne strane, oni su neumorni, a trenutak kasnije nesigurnost je ta koja ih sprečava da ostvare svoje planove. U jednom trenutku oni su veoma zainteresovani za nešto, a već u sledećem su potpuno indiferentni za to. Ponekad znaju da ubede sebe da je posao koji trenutno rade, baš taj koji im najviše odgovara. Najveći problem za njih je da učine prvi korak. Značajnija prepreka za poslovni uspeh je preteran strah i urođena stidljivost, kao i njihova fiks ideja o greškama za koje umišljaju da su im oni sami uzrok. Dosta će putovati u životu i ima izgleda da će raditi nešta u vezi sa avijacijom ili prevoznim preduzećima uopšte.

Temperamentu osobama rođenim u znaku Raka odgovaraju razne profesije povezane sa trgovinom i ako im se potpuno posvete, moguća je brilijantna karijera. Ukoliko budu imali hrabrosti i istrajnosti, moguće je da će prihvatiti i mnoge rizične poslove, iako im je u prirodi da se plaše svega što je neizvesno. Moguće je da će snaga njihovog duha lakše doći do izražaja ako se budu bavili poslovima u vezi sa izdavačkom delatnošću ili vaspitnim radom. Njima više odgovara umni rad, nego manuelni posao.

Srećni brojevi ovih osoba su dva, tri i pet, a povoljni dani ponedeljak i sreda. Pogodne boje za Rakove su ljubičasta i zelena.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download