O Znakovima

Više o znaku RIBE

Ribe su ženski vodeni znak koji je pod direktnim uticajem Jupitera, a na osobine ovog znaka ima uticaj i Neptun.

Osobe rođene u ovom znaku su preterano osetljive što im može doneti dosta patnje u životu. Oni žive u nekom svom romantičnom svetu, koji najčešće nema realnih osnova. Znaju se zaneti u tom svom svetu do te mere da mogu izgubiti osećaj realnosti i postati osobenjaci. Veoma su plašljivi i nedostaje im hrabrosti da se probijaju napred.

Ipak, njima to ne smeta. Oni uživaju da pomažu drugima i utome znaju da i preteraju, a sebe znaju da zapostave i da 'večito' pate. Osećaju se nemoćnim kada treba da dokazuju svoje vrednosti i to ih može ostaviti na marginama raznih dešavanja. Iz neprilika će ih pre izvući njihova dobra sreća nego njihova sposobnost da se suprostave problemu. Oni su veoma voljeni od okoline, jer retko koja osoba u znaku Ribe ima loš karakter. Sama ta činjenica da su voljeni njima pričinjava veliku sreću.

Ne vole preteranu aktivnost, gledaju da izbegnu svaku nervozu i da se što bolje provedu. Večito pomažu druge i uvek žele da budu nekome od koristi. Osećaju se dužnim da sve nauče i da što više znaju. Osobe u znaku Ribe nisu mnogo pričljivi i u glavnom se kriju iza stavova drugih. Druge osobe mogu da ih iskorišćavaju za neke svoje ciljeve, a oni to i ne pimećuju i još se trude da opravdaju dato im poverenje. Oni su veoma časni, miroljubivi i pametni, ali i suviše emotivni.

Veoma su naklonjeni umetnosti, posebno slikarstvu gde mogu postići veliki uspeh i doći do punog izražaja. Puni su duha i spontani su, pa ne vole neke striktno organizovane stvari. Večito sanjare, veliki su boemi i iznad svega vole neposrednost i spontanost. Često vole da se povuku u svoj savršeni svet gde se osećaju sigurno i samouvereno. Kvaliteti su im okretnost, miroljubivost i snalažljivost, a mane nezainteresovanost i neodlučnost.

Upravo je neodlučnost njihova najveća smetnja u postizanju nekih značajnijih uspeha na poslovnom planu. Oni mogu doći do velikog bogatstva, ali samo ako imaju više poverenja u svoja sopstvena razmišljanja i ako ne slede baš svaki savet koji im se sa strane pruži, jer, iako u dobroj nameri, drugi ljudi ne mogu znati šta je najbolje za njih. Osobe rođene u ovom znaku mogu biti privučene različitim stvarima i za njih će biti problem odlučiti se kojeg posla da se prihvate. Moraju da se prihvate na određeni red i da uspostave svoje principe u životu. Njihovo veliko interesovanje za masu stvari ih dovodi do toga da uludo troše energiju na one beskorisne stvari. Zbog toga će oni uspeti da ostvare pravi uspeh samo onda kada se posvete samo jednom pozivu. Pored poslova vezanih za umetnost (bilo direktno ili indirektno), imaće uspeha i u finansijskim poslovima. Njihovom uspehu će doprineti i velika popularnost koju uživaju u društvu.

Na zdravstvenom planu osobe u znaku Ribe su podložne bolestima respiratornog sistema i moraju da budu veoma oprezni kod infekcija.

Srećni brojevi su im dva i tri, a povoljni dani ponedeljak i utorak. Pogodne boje za Ribe su crvena i ljubičasta.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download