O Znakovima

Više o znaku STRELAC

Strelac je vatreni muški znak u kome dominira uticaj Jupitera. Takođe, na svojstva ovog znaka utiču i Mars i Sunce.

Osobe rođene u ovom znaku imaju veoma dobru moralnu i duhovnu osnovu. Uvek su spremni i sposobni za neku akciju, vidici su im široki i teško im je da se smire na jednom mestu. Nikad nisu zadovoljni sobom i stalno rade na svom usavršavanju i napredovanju. Planove prave prilično grubo, bez mnogo detaljisanja, ali kada dođe vreme oni prilično vešto i brzo uspevaju da se prilagode i da ih sprovedu u delo.

Uspešno rukovode svim akcijama i ne podnose nikakvo improvizovanje. Sigurni su u sebe i svoje postupke i ne beže od diskusije o njima. Tada otvoreno istupaju i zbog toga imaju mnogo prikrivenih neprijatelja. Uvek kada im se pruži prilika koriste je da svima kažu istinu u lice, što ih može dovesti do toga da postanu uobraženi. Veoma su samosvesni i uvek misle daleko unapred, te stoga često ne mogu da razumeju svakodnevni život.

Osobe u znaku Strelca su u odnosima sa drugima korektni i pravedni. Znaju da iskoriste ljude za ostvarivanje svojih ciljeva, ali su u isto vreme veoma zahvalni za svaku pruženu pomoć. Ambiciozni su, veoma sposobni i ne plaše se promena, već na njih gledaju kao na još jednu priliku da se dokažu. Vole putovanja i stalno maštaju o njima. Ne razmišljaju nikada kako će to ostvariti već to rešavaju u hodu. Smatraju da je za postizanje cilja sve dozvoljeno, ali ponekad znaju da se zanesu što ih može odvesti u laži i nemoral. Ipak im uspeva da ih ogromna većina ljudi prihvata i poštuje. U mladosti su veoma vezani za roditelje, ali ipak preovlađuje njihova težnja za samostalnošću i nezavisnošću. Za nju se uvek bore i tada ne biraju sredstva.

Kvaliteti su im neusiljenost, galantnost i osećaj za čast, a mane su im hvalisavost, uobraženost i snobizam.

Osobe u ovom znaku u životu očekuju mnoge opasnosti i iznenađenja. I pored velikih iskušenja oni se iz svih opasnosti vešto izvlače i pri tom im ide na ruku neki neočekivani obrt. Oni su u stalnoj borbi, ali u velikoj većini slučajeva izlaze kao pobednici. Imaju dosta poverenja u svoju inspiraciju i iznenadne ideje i uz vrlo malu pomoć sa strane uspevaju da postignu mnogo toga. Dosta su skloni nauci gde će im ta njihova intuitivnost mnogo značiti. Ideje će im dolaziti neočekivano i oni će ih sami sprovoditi. Međutim, biće skloni da se zbog posla izoluju od sveta, gde će im njihov posao biti uvek na prvom mestu.

U poslovima vezanim za turizam i putovanja oni mogu doći do punog izražaja i tu se osećaju kao da su u svom elementu. Veliki su radnici i sebe prisiljavaju na velike napore. Strelcima, takođe, odgovaraju poslovi vezani za oblasti prava, bankarstva ili diplomatije u kojima mogu postići velike uspehe. Na polju umetnosti imaju male šanse za neki veći uspeh. Zbog svoje iskrenosti često dovode sebe u neprijatne situacije, te zbog toga mogu postati žrtve velikih afera.

Srećni brojevi osoba u znaku Strelca su tri, četri i osam, a povoljni dani ponedeljak i nedelja. Pogodne boje za Strelčeve su žuta i siva.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download