O Znakovima

Više o znaku VAGA

Vaga je muški vazdušni znak na koji najviše deluju Venera i Saturn. Osobe rođene u ovom znaku imaju uravnotežen karakter sa puno smisla za pravdu. Oni su sentimentalni, nežni i osećajni, ali i skloni veoma brzom zaljubljivanju. Sve mogu da žrtvuju za ljubav ako je potrebno.

Osobe rođene u znaku Vage mogu biti različitih karaktera. Ipak, preovlađuju osobine koje daju harmoničan i staložen karakter, večiti optimizam i veliku želju za putovanjima.

Osobe u ovom znaku su veoma nežne i osećajne, mada to ne žele i da pokažu. Uvek žele da budu samostalne i ne dopuštaju nikakvo mešanje u svoje planove. Otvoreno priznaju svoje poraze i ne stide ih se, ali znaju da budu i veoma tajanstveni, kao retko koji drugi znak. Senzibilni su ali i realni, svesni su svojih i tuđih vrednosti i baš zbog toga lutaju u ljubavi, jer ne podnose zavaravanja.

Nisu odlučni kada treba brzo delovati, plaše se da se ne zalete u nečemu i žele sve obaviti 'iza kulisa' i bez mnogo pažnje usmerene ka njima. To su osobe koje traže kompenzaciju za sve promašeno u životu i u tome ne biraju ne meru ni način. Imaju smisla za organizaciju velikih događaja, ali su najslabiji u završnim akcijama, kada se sve može otrgnuti kontroli. Iako su prilično društveni, imaju mali broj prijatelja. Razlog za to je što svoje prijatelje biraju po nekom tajanstvenom i veoma suptilnom načinu. Nemaju neki razvijen osećaj odgovornosti i, u poređenju sa drugima, više stavljaju lične interese ispred ostalih. Zbog te osobine oni mogu uživati neka kratkotrajna zadovoljstva, potom shvataju da su pogrešili, ali tu grešku pponovo zbaju da čine posle nekog kraćeg vremena.

U porodici vole da budu glavni, da se njihovo mišljenje ceni i poštuje. Žele da o svemu budu konsultovani i da utiču na svaki problem. Njihovi kvaliteti su ljubaznost, vernost, realnost i pažljivost, a mane lenjost, neodgovornost i apatija.

Osobe rođene u znaku Vage čitavog života moraju da se bore protiv svoje preosetljivosti. Njih veoma pogađa svaki neuspeh koji im se desi. Moraju da pridaju manje značaja takvim situacijama, čak i ako su doživeli neuspeh a bili su se nadali sigurnom uspehu. Osetljivi su na kritiku, nepažnju i nepravdu do te mere da čak i beznačajne incidente pretvaraju u veliki problem. Na njihovu finu i osećajnu prirodu značajno utiču nerazumevanje predpostavljenih ili nekolegijalnost osoba sa kojima rade. Oni ne treba da pokušavaju da rade težak fizički posao, jer su rođeni za umetnost, trgovinu ili finansije. U želji da se usavršavaju oni će uvek prihvatiti svaku bolju koja im se ponudi. Dešava se pri tom da izgube svakog obzira prema ljudima sa kojima su prethodno radili. To ih dovodi u situaciju da se često premeštaju sa mesta na mesto i da nigde ne postignu neki značajniji upseh. Ako uspeju sebe da ubede da se trebaju posvetiti samo jednom poslu, mogu se nadati nekim značajnijim rezultatima na poslovnom planu. Građevinarstvo je takođe oblast u kojoj oni mogu postići sjajne rezultate.

Srećni brojevi osoba u znaku Vage su pet i šest, a povoljni dani ponedeljak i petak. Pogodne boje za Vage su ljubičasta i svetlo plava.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download