O Znakovima

Više o znaku VODOLIJA

U ovom muškom vazdušnom znaku vladaju planete Saturn i Uran, ali pored njih oseća se uticaj i Merkura i Venere.

Kod osoba rođenim pod ovim znakom je izražena humanost i želja za kolektivnim radom. Sve bi dali za prijatelje, naročito one koje vole. U toj svojoj slepoj odanosti prema ljudima često doživljavaju razočarenja, ali se ne uče na greškama. Pored toga, oni su uvek za kompromis i međusobno razumevanje. Nnjihova neverovatna potreba za društvom utiče da bivaju uvek rado viđeni na svakom mestu.

Poznata je njihova prijatnost i duhovnost, kao i želja za zabavom svake vrste. Novac za njih ne predstavlja svrhu već samo sredstvo koje će im pomoći da ostvare svoje ciljeve i zadovolje interesovanja. To ih može dovesti do toga da često ostaju bez novca, ali ga oni brzo ponovo stvore.

U svojoj mladosti se ističu naprednim idejama. Nemirnog su duha i večito nespokojni. Žele da svojim idejama utiču na svet oko sebe i sa puno entuzijazma prihvataju sve novine koje ocene kao progresivne. Zbog svoje želje za isticanjemčesto se nalaze na čelu svih vidova organizacija. Ne mogu zamisliti život ako se protiv nekoga ne bore ili ako nešto ne stvaraju. Osobe rođene pod ovim znakom ne rade i ne stvaraju samo za sebe već žele da dele stvoreno sa prijateljima i okolinom. Imaju urođenu osobinu da uvek prave velike stvari. To retko rade bez društva, jer je za njih najveća kazna da budu sami.

Bore se za dokazivanje svojih vrednosti. Vole slavu i pažnju i mrze licemerje i nepoštenje. Lako ih čovek može ubediti u svoje stavove i oni će se za njih boriti kao za svoje. Zbog toga drugi imaju više koristi od njihovog rada nego oni sami Oni su najveće sanjalice. Ponekad, oni mogu razviti i neke bolesne sklonosti. Žele da budu ispred svog vremena, ne zato što su snobovi, već zato što je za njih sadašnje vreme siromašno maštom i idejama. Slika koja dočarava Vodoliju je provodjenje vremena u krugu porodice i besprekoran red mnogih, čak i nevažnih, stvari, koje bi bile spremne oko njega za svaku njegovu iznenadnu ideju. Uvek su tvrdoglavi ali iz principa, ne bi li imali oko čega da se bore sa okolinom.

Veliko povrenje u ljude, ogromna humanost i izrazita individualnost po svaku cenu, koja zna često preći u egoizam, su glavne odlike ljudi rođenih pod ovim znakom.

Najveću radost će pronaći u poslovima gde će biti povezani sa ogromnim brojem ljudi. Takt i energija doneće im zasluženi uspeh. Srećni su kada mogu da pomognu drugima, te bi, stoga, nihova zanimanja trebala biti na poljima vaspitnog rada, socijalnog staranja ili zdravstva. Mada očekuju uspeh u životu, nije verovatno da će ga i postići, jer su slabo zainteresovani za novac. Njihov prirodni idealizam će nadvladati i oni će se baviti poslovima koji ne donose veliko bogatstvo. Oni ne bi trebali da se osećaju obeshrabreno kada primete da se ne ostvaruju njihove ambicije, jer im je sudbina da ne postižu uspehe odmah. Oni treba da označe svoje zadatke i da rade na njima.

Njihovi srećni brojevi su šest, sedam i devet, a povoljni dani petak i subota. Pogodne boje za Vodolije su tamno plava i zelena.

Preuzmite našu Mobilnu Aplikaciju

  • Download